woensdag 27 juli 2016

Iedereen met een moestuin of groentetuin zal dit wel herkennen: opeens heb je een overschot aan een bepaalde groente(n). Ineens zijn er heel veel courgettes en sperzieboontjes klaar om geplukt te worden. Zoveel, dat je er verschillende dagen van kunt eten. Je kunt je gezin eigenlijk niet 3 dagen gewone sperziebonen voorzetten. Je kunt wel proberen deze groenten op verschillende manieren te bereiden. Op de gewone manier; gekookt met aardappelen en vlees. Ze kunnen ook met nog andere groenten door de lasagne, bami en bijvoorbeeld met een sausje erover. Zo gaat dat bij mij eigenlijk prima.
Tomaten eet ik meestal wel rauw maar ook uit de oven met zout en Provencaalse kruiden erover zijn ze verrukkelijk. Op dit moment heb ik veel overrijpe tomaten. Daar maak ik vandaag dan weer een pastasaus van. Met een beetje fantasie (en internet) kom je een heel eind.






Steun de blogger door op de advertenties onder en naast het bericht te klikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten