woensdag 21 oktober 2015

Afgelopen zondag was er weer het programma 'Dieet op maat' een Engels programma dat eigenlijk 'What's The Right Diet For You?' heet. De vrijwilligers die wilden afvallen waren nu een tijdje bezig en er waren er meerdere die in het begin goed gingen met afvallen maar nu niet meer. Hoe kwam dit nu? Het lichaam komt in verzet. De stofwisselingssnelheid is vaak hoger bij zware mensen en als ze dan afvallen wordt die stofwisselingssnelheid trager. Je moet dus nog minder eten naarmate je langer lijnt. Het is een fabel dat slanke mensen een hogere stofwisselingssnelheid hebben dan dikke mensen
werd er in het programma gezegd.

In het programma hebben ze de mensen verdeelt in 3 groepen:
Mensen die altijd trek hebben, die hebben de verkeerde genen en zijn altijd met eten bezig.
Mensen die als ze eenmaal eten niet of heel laat het seintje krijgen dat ze genoeg hebben gehad, het  GLP-1 hormoon hebben zij minder.
Emotionele eters, mensen die veel eten vanwege stress.

De eerste groep werd aangeraden om in ieder geval altijd te ontbijten. Dan zouden ze in de loop van de dag minder geneigd zijn om calorierijk eten te scoren.
De tweede groep werd aangeraden om langzaam te eten. Kleine stukjes afsnijden, bestek neerleggen tussendoor, slokjes water nemen.
De derde groep zijn catastrofaaldenkers volgens het programma. Er werd aangeraden dat als ze in de fout zijn gegaan niet denken van wat maakt het ook uit, dan kan dat volgende stuk taart of iets er ook nog wel bij. Volgens het programma moet je je gedachten bijsturen na het zondigen en zo snel mogelijk weer op het rechte pad gaan.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten