zaterdag 14 februari 2015

Uien snijden zonder tranen.

Donderdag hoorde ik op de radio dat je in Engeland vanaf nu uien kunt kopen die je kunt snijden zonder te tranen: traanloze uien. In Nederland zijn deze uien nog niet te koop maar je kunt ook een paar maatregelen nemen zodat er niet gehuild hoeft te worden.
Bij het snijden van uien komt er een zwavelgas vrij. Dit wordt aangetrokken door vocht. Ogen zijn vochtig dus trekt aan. Nu draag ik lenzen dus heb nergens last van maar voor mensen die dit voordeel niet hebben, hier enkele tips.
Zet je afzuigkap aan zodat het zwavelgas naar de afzuigkap wordt getrokken.
Mes en snijplank even vochtig maken onder de kraan. Het zwavel reageert met het vocht aan het mes en snijplank en niet met het vocht in je ogen. Je kunt ook nog een bakje water dichtbij zetten.
Een waxinelichtje branden in de buurt van je snijplank, hierdoor wordt de zwavel opgebrand voor het je ogen kan bereiken.
Deze tips heb ik op internet gevonden en allemaal tegelijk gebruikt dus èn afzuigkap èn vochtig maken èn een waxinelichtje. Dochter die normaal de keuken al verlaat als ik begin met het snijden van uien, heeft er nu gezellig bijgezeten. Het werkt echt!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten