woensdag 4 februari 2015

Shoppen in Alkmaar? Gratis parkeren!

Onlangs hebben we een dagje shoppen in Alkmaar gedaan. We hadden de auto op een P+R terrein gezet. Dit is alle dagen van de week helemaal gratis. Daar kun je (ook gratis) nog een stukje met de bus zodat je in het centrum, vlakbij de winkels, kunt uitstappen. Op het P+R terrein staat wel een automaat waar je een busticket uit moet halen. Een ticket is voldoende voor 5 personen.
P+R Oudorp is aan de Keesomstraat, ticket uit de automaat halen, trappetje omhoog naar de Saturnusstraat, vanaf de bushalte (overkant van de weg) kun je bus 6, 123, 129 of 160 nemen en bij de Kanaalkade uitstappen. Terug met dezelfde busticket weer vanaf de Kanaalkade naar de Saturnusstraat. De wachttijd op de bus is niet meer dan 10 minuten. Wij konden op de heenweg zo instappen en terug moesten we iets van een minuutje wachten.


Aan de andere kant van Alkmaar is P+R Bergermeer, aan de Robonbosweg. Daar kun je bus 6 en bus 165 nemen. Bij de bushalte aan de Robonbosweg komt bus 165 op het hele en halve uur. Deze bus gaat tot Alkmaar station. Bij de bushalte bij Hogeschool Alkmaar, aan de Bergerweg, komt bus 6 rond het hele en rond het halve uur. Deze bus gaat ook naar Alkmaar station en daarna verder naar Kanaalkade. Voor juiste tijden kun je kijken bij Connexxion.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten