zaterdag 5 september 2015

Van de week een budgetmaaltijd in de vorm van een rijstgerecht gemaakt. Zelf vond ik het wel lekker en de rest van de familie ook dus is het recept een vermelding op de blog waard.






Voor de foto heb ik een klein beetje in een glazen schaaltje gedaan. Het is een makkelijk en goedkoop recept.
Je hebt nodig:
rijst (volkoren)
spekjes (bij Aldi heb je 2 pakjes spekjes aan elkaar in de koeling, 1 pakje gebruikt)
pot doperwtjes/worteltjes (Aldi)
2 uien
zout naar smaak
eventueel een beetje jus

De rijst kook je. De uien fruit je in een hapjespan. Later bak je de spekjes mee. Als de rijst klaar is, giet je het af en doe je dat in de pan bij de uien en spekjes. De doperwtjes/worteltjes laat je uitlekken en roer je er ook doorheen en dat laat je nog even warm worden.
Nu had ik nog wat jus over van een dag eerder en heb dat er ook nog doorgedaan.
Ketjap, sambal, chilisaus of iets dergelijks kan je op tafel zetten voor degene die het wat pittiger wil. Klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten