Ingrediënten:
Voor de cakejes:
- 1 pak
Koopmans Oud-Hollandse Appelkaneelcake
- 175 gram boter
- 4 eieren
- 2 appels (bijvoorbeeld elstar)
- Sap van ½ citroen
Voor de amandellaag:
- 50 gram roomboter
- 100 gram kristalsuiker
- 50 gram amandelschaafsel
Extra benodigdheden:
- 10 mooie oude kopjes
- Kleine uitsteker hart
- Cocktailprikkers
- Mixer met garden
Bereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 30-35 minuten
op 160 graden (elektrische oven), 150 graden (heteluchtoven) of stand 2-3
(gasoven). De amandellaag 10 minuten bakken.
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor.
- Vet de kopjes goed in.
- Was de appels en snijd er dunne
plakken van en steek hier zoveel mogelijk hartjes uit. Besprenkel deze
hartjes met het citroensap en zet ze weg in de koelkast in een afgesloten
bak.
- Snijd de overige appel in
kleine blokjes.
- Roer de roomboter zacht in een
beslagkom en voeg de cakemix en de vier eieren in een keer toe.
- Klop het geheel met de mixer op
de laagste stand in circa 1 minuut tot een glad beslag.
- Klop het beslag daarna met de
mixer op de hoogste stand in 2-3 minuten tot een luchtig beslag.
- Voeg de appelblokjes en de
kaneelsuiker aan het beslag toe en meng deze met een spatel door het
beslag.
- Zet de kopjes op een bakplaat
en verdeel het beslag over de ingevette kopjes en bak ze iets onder het
midden van de oven gaar in 30-35 minuten gaar.
- Verwarm voor de amandellaag de
boter met de suiker en het amandelschaafsel in een steelpan.
- Verdeel het amandelmengsel over
de cakejes en bak ze nogmaals 10 min, zodat ze mooi lichtbruin en krokant
zijn.
- Prik de appelhartjes op de
cocktailprikkers en decoreer hiermee de moederdagcakejes.
Tips:
- Schep de kopjes niet te vol, +-
2 cm onder de rand.
- Kies kopjes die ongeveer
dezelfde inhoudsmaat hebben, zodat ze allemaal tegelijk gaar zijn.
- Je hoeft geen karamel te maken.
Als de boter gesmolten is en goed gemengd met de amandel en suiker is het
goed.
- Laat de cakejes iets afkoelen,
zodat je moeder zich niet brandt aan de hete oortjes.
- Schrijf een lieve groet op een kaartje en hang deze aan het oortje.
Heel veel plezier met dit recept.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten