zaterdag 28 februari 2015

Heb je ook een kind op de middelbare school? En zien de kaften van de boeken er na nog geen half jaar gebruik er zo uit?

Tja, als moeder koop je kaftpapier wat leuk is en je hoopt dat het net zo stevig is als in onze tijd. Maar niks is waar. Je kan  natuurlijk de randen nog met tape doen maar een betere oplossing is een kaft van stof. Toevallig kreeg mijn dochter deze stoffen kaften van een nicht, die deze stoffen kaften ook al jaren had gebruikt.  En zie hier het resultaat.




Deze was van de Hema maar ze zijn ook te koop bij de Big Bazar (1,29 euro p.s.) en straks in de zomer ook weer bij de Action. Helaas weet ik daar de prijs niet van. Het voordeel is dus dat je de kaften een paar jaar kan gebruiken, je kan ze zelfs wassen. Het is dus op het moment van aanschaf iets duurder dan kaftpapier maar op den duur toch voordeliger omdat je er langer mee doet.
                                                                                                                                                                                


Je kan natuurlijk ook zelf aan de slag. Je hebt dan rekbare stof nodig (soort tricot) van ongeveer 80cm lang en ongeveer 23cm breed. Je vouwt dan de buitenkanten naar het midden en naait de randen vast. Zorg dat het  in het midden open blijft. En klaar is je eigen kaft. Hieronder de werktekening.


Veel plezier ermee.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten